FAQ

Što ako trebate promijeniti termin za dogovoreno čišćenje?

Puno puta u životu iskrsnu neočekivane obaveze koje niste u mogućnosti pomaknuti za neko drugo vrijeme. Nema problema , jednostavno nas nazovite 72h prije dogovorenog termina i mi ćemo dati sve od sebe da se prilagodimo te nađemo termin koji će Vama bolje odgovarati.
Nemojte nas angažirati ako želite jeftino i prosječno jer to ne radimo. Mi radimo kvalitetno i detaljno te su nam ta dva uvjeta ispred brzine obavljanja posla.

 

Kakve osobe zapošljavate za čišćenje mog prostora?

Naše stručno osoblje je obučavano za rad s profesionalnim strojevima i sredstvima za čišćenje koje posjeduju ISO certifikate, a neka su ekološki prihvatljiva.
Naš tim za vrijeme čišćenja poštuje Vaš prostor te nikada neće jesti, piti ili pušiti u njemu.

 

Što ako imate primjedbu na dio koji smo očistili?

Naš servis za čišćenje pruža profesionalnu podršku našim klijentima te se brine za njih i nakon odrađenog posla.
Ukoliko primijetite da nešto nismo dobro očistili (u roku 24h) ili da smo predvidjeli neko mjesto, slobodno nas kontaktirajte i mi ćemo se vratiti i popraviti grešku.
Mi smo iskreni i priznajemo da tko radi taj i griješi, ali kada i ako se pojavi greška mi ju rješavamo jer nam je Vaše zadovoljstvo na prvom mjestu.

 

Kako će naš odnos funkcionirati s Vama?

Komunikacija je jedan od najvažnijih faktora u poslovanju pa tako i u našem. Izlazak na teren i procjenu za čišćenje radimo potpuno besplatno.
Naše ljubazno osoblje će saslušati i ljubazno odgovoriti na svaki Vaš upit koji biste imali tijekom izvođenja radova čišćenja i prije njih.
Naše usluge za čišćenje možemo prilagoditi svim Vašim zahtjevima te smo vrlo fleksibilni.